Rus, Torró… i Morote

Hui, 4 de juny de 2013, 23 mesos després que Arturo Torró, alcalde de Gandia, ordenara tallar el senyal de Gandia Televisió, m’abelleix reproduir aquesta contestació a l’article de Juan Morote “Rus y Torró”, publicat en el diari ABC el 8 de juliol de 2011, que també reproduisc tot seguit. Una contestació que vaig lliurar al senyor Morote per correu electrònic el 10 de febrer de 2012 i a la qual encara no he rebut contestació, encara que malauradament la cosa no ha canviat massa.

Desitjaria encapçalar aquest correu amb un formal “benvolgut”, però m’evitaré la hipocresia i em limitaré a Juan:
no em coneixes, però sóc un d’eixos “despechados trabajadores”, “rojiprogre” i “sempiterno apacentado en el presupuesto público” treballador de Gandia Televisió als qui feies referència, sense conéixer-nos, en el teu article Rus y Torró, publicat al diari ABC el 8 de juliol de 2011, en què donaves la teua “muy sentida enhorabuena” a Arturo Torró pel tancament de la televisió pública municipal després d’haver arribat a l’alcaldia de la ciutat amb la promesa “Ahora Empleo”. Huit mesos després i 1.000 aturats més (en total 9.868 persones aturades a dia de hui a Gandia, xifra tristament històrica) aquesta promesa ha resultat ser un engany que les 30 persones que treballàvem a Gandia TV ja vam patir el 4 de juliol de 2011 quan l’alcalde ordenà tallar el senyal de la televisió municipal. Tancament el qual no es contemplava entre les promeses electorals de Torró com afirmaves al teu article (demana’ls un programa per comprova-ho).
Et preguntaràs a què ve remoure el teu article 7 mesos després d’alegrar-te, com a professor de Dret de la Informació que ets o vas ser, del tancament d’una televisió. Doncs bé, primer que tot ve perquè ha passat el temps suficient per haver mastegat els adjectius qualificatius valoratius (deixe-m’ho ahí) que ens vas dedicar i contestar-te assossegadament, amb la fel estabilitzada als nivells saludables, perquè crec fermament en la llibertat d’expressió. Però sobretot ve per fer-te sabedor del contracte subscrit dies enrere entre l’ajuntament de Gandia i dos televisions privades (eixes d’un “grupo de empresarios que se juegan su patrimonio en el envite”, que anomenaves en el teu article perquè una d’elles començava a emetre el mateix dia del tancament de Gandia Televisió), per cert televisions vinculades amb els dos polítics als qui dediques les teues lloances.
I arran d’aquest contracte m’ha vingut a la memòria les paraules amb les quals tancaves el teu escrit: “a la gente no le interesa quién ofrezca el servicio -podem arribar a estar d’acord-; le afecta, en el mejor de los casos, que se dé; lo que sí le importa -a la gent- es que al menos no le cueste.”
Doncs bé, perquè estigues informat i perquè -si ets coherent- ho denuncies amb la mateixa vehemència com a en “Rus y Torró”, t’adjunte l’esmentat contracte on podràs comprovar que ara a “la gente” el servei que prestava Gandia Televisió -i no tot- li costarà 3,5 milions d’euros en 3 anys -prorrogables-, la qual cosa suposa un milió d’euros més i 30 llocs de treball destruïts, del que costava la televisió pública: entre 825.000 i 875.000 euros a l’any, ho pots comprovar en els pressupostos de la ciutat.
Una assignació pressupostària, la de Gandia TV, aprovada anualment pel plenari municipal, que l’actual govern municipal va camuflar interessadament entre els 1,7 milions d’euros de la despesa total de l’empresa pública Iniciatives de Comunicació -en la qual estava adscrita Gandia Televisió i que duia altres activitats a banda de la televisiva- per confondre la ciutadania i justificar el tancament.
Això és tot, atentament:
Alexandre Ruiz Gadea 
Treballador de Gandia Televisió
*Publicada al blog del Col·lectiu GandiaTVsí
RUS Y TORRÓ
JUAN MOROTE
Tanto Alfonso Rus como Arturo Torró han venido ocupando las portadas de la caterva mediática progre, porque han decidido poner coto al despilfarro de dinero público. Rus viene ya demostrando en los años que es president de la Diputació de Valencia, que se puede hacer mucho más con menos. De hecho, la línea que ha marcado para los próximos presupuestos es claramente continuista del ahorro en el ente provincial. Por su parte, Arturo Torró ha hecho en Gandía lo que debería hacer el PP en la Comunitat Valenciana, dejar de permitir que una televisión pública que no aporta nada, absolutamente nada ni a la información, ni a la formación de los valencianos nos cueste un montón de dinero a los, cada vez menos, contribuyentes. Torró ha cumplido una de sus promesas electorales y ha cerrado Gandía Televisió: la verdad es que es para darle una muy sentida enhorabuena. Simultáneamente un grupo de empresarios, que se juegan su patrimonio en el envite, acaban de retomar las emisiones de información local en la Safor. Esto ha provocado el lamento unánime de los sempiternos apacentados en el presupuesto público. Los despechados trabajadores de la extelevisión pública han convocado una gran manifestación para protestar contra el alcalde de Gandía por haber cometido el imperdonable oprobio de clausurar una de las sanguijuelas de las finanzas públicas. A la convocatoria han acudido: los autodenominados indignados, asociaciones vecinales, los del PSPV, el Bloc, els Verds, y no sé cuántos colectivos más. Según los convocantes, acudieron más de doscientas personas. Es decir, casi había más entidades convocantes que asistentes reales a la manifestación. A ver cuándo se enteran estos «rojiprogres» que a la gente no le interesa quién ofrezca el servicio; le afecta, en el mejor de los casos, que se dé; lo que sí le importa es que al menos no le cueste.
Diari ABC, 8/07/2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: