Àlex Ruiz: ‘Els resultats electorals de Compromís a la Safor han sigut molt positius’

Safor Guia conversa amb l’Alcalde de Bellreguard sobre les recents eleccions municipals, unes votacions que han permés a Compromís, per primera vegada, guanyar els comicis locals.

Durant esta legislatura s’ha tornat a pactar amb el partit socialista per a conformar govern, però ara la situació de les dues formacions és diferent respecte la passada legislatura.
–Hi Ha hagut un canvi substancial respecte a les anteriors eleccions. A l’anterior legislatura ja havíem pujat un 24% respecte a 2011, però així i tot, encara ens quedàrem a quatre vots del tercer regidor. El partit més votat aleshores era el Partit Popular, que en tenia cinc, mentre el PSPV en tenia quatre i nosaltres en teníem dos. En aquell moment, el pacte era necessari si volíem exercir l’Alcaldia, de manera que arribàrem a un acord de progrés en el qual el PSPV va tindre l’Alcaldia aproximadament 28 mesos i nosaltres uns vint fins a l’esgotament del mandat corporatiu.

¿I què ha succeït ara?
–En esta ocasió, Compromís ha guanyat les eleccions. Som la força més votada i hem pujat un 49% dels vots respecte a les eleccions de 2015. Dupliquem el nombre de regidors i guanyem les eleccions a Bellreguard per primera vegada des que la UPV, el Bloc després o ara Compromís, ens presentem a les eleccions a Bellreguard.

Canvia la relació de poder.
–Nosaltres no necessitàvem cap pacte per a accedir a l’Alcaldia, de no ser per un acord entre el Partit Popular i Socialista que enteníem que no anava a produir-se. Ens platejàrem la possibilitat de governar amb quatre regidors en minoria, però ens temíem una legislatura de bloqueig, que no anava a suposar un benefici per a Bellreguard. Llavors, oferirem un pacte al PSPV perquè entrara en el govern. El partit socialista ha exigit temps d’Alcaldia i finalment han acceptat un any i mig, que és també el que va decidir l’assemblea de Compromís. Tanmateix, nosaltres enteníem que el triomf electoral s’havia de visibilitzar i per això hem encetat la legislatura.

¿A què considera que és degut el creixement que ha tingut Compromís a les darreres eleccions?
–Crec que la gent ha valorat molt positivament el nostre treball, el d’Alícia Boigues com a regidora i el meu al capdavant de l’Alcaldia principalment, durant els 20 mesos que hem exercit el govern. Han vist que un altre tarannà era possible. A més, teníem una candidatura amb una gent molt bonica. Entenem que tot plegat ha sigut el que ha fet possible este creixement.

¿Com ha quedat configurat actualment el govern de Bellreguard?
–Com a Alcalde, gestione també la Policia Local i el departament de Personal. Cal sumar l’àrea de Gestió Sostenible del municipi, dintre de la qual està la regidoria de l’Aigua, Urbanisme Sostenible, i Turisme i Platja. A més a més, m’he reservat la regidoria de Patrimoni i Memòria Democràtica, i la de Transparència i Govern Obert. Lorena Peiró ostenta la regidoria de Cultura Festiva i la d’Agermanament entre pobles, de nova creació, per aprofundir amb les nostres relacions amb la localitat italiana de Valsamoggia i avançar en altres agermanaments positius per al poble. Juanjo Giner s’encarrega de l’àrea de Cultura Democràtica, dintre de la qual es troba la regidoria de Participació Ciutadana i Qualitat Democràtica; Infància, Adolescència i Joventut, i Cultura. Per últim, Marta Avargues s’encarregarà de la regidoria d’Educació. Respecte als companys del PSPV, Joan Marco ostenta la regidoria d’Hisenda i Promoció Econòmica; Sandra Gadea la d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i Benestar Social i Salut, mentre que Marcos Haro s’encarregarà de la regidoria d’Esports i Agricultura i Medi Ambient.

¿Quins projectes li agradaria desenvolupar durant estos quatre anys?
–En la línia de progrés i millora que hem dut fins ara, devem consolidar la gestió municipal de l’aigua potable. I de cara al futur, m’agradaria fer un gir a la política d’urbanisme: no per a realitzar noves construccions sinó per a mantenir allò que tenim en òptimes condicions.

En línia amb la denominació d’Urbanisme Sostenible de la regidoria.
–Li hem afegit eixe adjectiu com una declaració d’intencions. Pretenem un urbanisme sostenible que no pretenga construir perquè sí, sinó projectar infraestructures que necessita el poble i que el poble pot mantenir.

¿Com valora els resultats que ha obtingut Compromís a la comarca en les darreres eleccions?
–No poden ser més que positius. Hem obtingut 15 regidories més que en les darreres eleccions, un valor molt positiu per a la comarca que la diferencia de la resta del País Valencià. Respecte al país, el resultat pot ser més agredolç amb eixa pèrdua de dos diputats a les Corts Valencianes, però també hem de tindre en compte que l’avançament electoral ha beneficiat a qui el va convocar. Tot i això, ens hem sabut mantenir i no ens ha afectat massa la idea del vot de la por que es va escampar, entenc que intencionadament, per molts mitjans de comunicació i poders fàctics darrere l’estat.

¿I què significa consolidar el Pacte del Botànic amb la revàlida de quatre anys més?
–És una molt bona notícia continuar tenint un govern de progrés al País Valencià i que puguen abordar-se totes aquelles qüestions que no ha sigut possible treballar durant els passats quatre anys. Després de vint de govern del Partit Popular era impossible dur endavant certs projectes només en quatre, però espere que en esta legislatura, eixes promeses no complides que han decebut a la gent, es puguen dur endavant. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: